Marcel Bakker

HOI

Marcel Bakker

Designer en fotograaf

Fotograaf, designer

Het draait in dit leven om leuke dingen met leuke mensen doen!

Het begin
Over de fotograaf, mijn naam is Marcel Bakker, en woon in het wonderschone Sint Pancras. Hier heb ik mijn droom verwezenlijkt om een geweldig oud en verbouwd huis te bezitten met een hectare grond. Dit is een huis, waarin ik veel hoekjes, terrassen, vijfers en overkappingen heb neergezet. Een prachtige locatie om vertrouwd buitenfoto’s te kunnen schieten. Daarnaast is het de plek van mijn studio.

Mijn geschiedenis
Geboren in Rotterdam. Verhuisd naar Bristol Tennessee. Opgroeien in de jaren 80 in de Verenigde Staten heeft mijn ogen geopend, voor al het moois in de wereld. Naast fotograferen, ben ik vooral bezig met webdesign, marketing, communicatie en het schrijven van verhalen. 

Nikon
Ik kreeg mijn eerste Nikon in de jaren 70 van mijn vader, hij heeft mij de liefde voor fotografie en creativiteit bijgebracht. Jaren helaas niks gedaan met mijn passie. Maar de laatste jaren, ben ik hier vol overgave mee bezig!

Carriere 
Na school heb ik gekozen voor een ander pad in mijn carrière, namelijk Marketing & sales management. Erg leuk en veel geleerd. Fotografie heeft daardoor een tijdje stil gelegen, maar niet vergeten.
Door de jaren heen kriebelt het toch en wil ik toch graag wat met fotografie gaan doen.

Professioneel fotograaf
Het is passie met een“verslaving” om beter en beter te worden, naar een nieuw niveau te reiken en de lat altijd een stukje hoger te leggen.

Als professioneel fotograaf vind ik het belangrijk dat de klant zich op zijn gemak voelt. Dit levert ongedwongen, niet geposeerde foto’s op met een natuurlijke glimlach die we graag willen zien. Niet iedereen is model van beroep en staat dagelijks voor de camera. En geloof me, modellen vinden het vaak nog lastig.

Om dit gemak te creëren, zoals ik mijn verhaal begon, beginnen we de fotoshoot met onze persoonlijke kennismaking.

Vertel mij wat je graag wilt zien op de foto, wat je spannend vindt en waar je misschien een (beetje) zenuwachtig voor bent. Niks is te gek, door te vragen en het te bespreken creëren we samen het stukje vertrouwen en gemak voor de fotoshoot.

Ik hoop dat je een redelijk beeld hebt gekregen van mij als persoon met het lezen van mijn introductie.

icon About

Mijn missie is om mensen een grote glimlach op het gezicht te toveren door een tof en fijn beeld te creeeren

Camera

Camera: Nikon D750
Camera: Nikon D5300
DRONE: Mavic Mini

 

Visie

Een fotograaf ziet miljoenen foto’s en destilleert daaruit wat hij belangrijk vindt in een beeld of een serie. Het gaat vooral om de boodschap, het verhaal, de verhalende onderlaag.

Mijn waarde