Mijn verhaal

Fotograaf Marcel Bakker | studio BAKKM

Mijn naam is Marcel Bakker eigenaar en CEO van BAKKM. Op mijn 8e kreeg ik van mijn vader mijn eerste (Nikon) Camera. Ik was meteen verkocht, mijn vader was gek op fotografie en op het ontwikkelproces in het bijzonder. In ons kleine appartement was de badkamer zijn doka en was ik zijn gewillige student.

Hij leerde mij alles over fotografie.Toch duurde het tot mijn 50e voor ik weer echt een camera oppakte.

Na een lange carrière in management bij grote organisaties, keerde ik terug naar mijn  grote liefde de camera.

Hierna ontstond al snel fotostudio BAKKM.

Voor veel mensen begint de interesse in fotografie als ze voor het eerst een camera in handen krijgen en beginnen te experimenteren met het maken van foto’s. Het kan zijn dat ze gefascineerd zijn door de mogelijkheid om momenten en herinneringen vast te leggen en deze te kunnen delen met anderen.

Sommige mensen worden geïnspireerd door het werk van beroemde fotografen of door het zien van adembenemende foto’s in tijdschriften, op sociale media of in kunstgalerijen. Dit kan leiden tot een verlangen om zelf vergelijkbare beelden te maken en om te experimenteren met verschillende technieken en stijlen van fotografie.

Voor sommigen kan fotografie ook een manier zijn om creatief te zijn en hun artistieke talenten te uiten. Het kan een vorm van zelfexpressie zijn, waarbij ze hun persoonlijke visie op de wereld om hen heen kunnen delen.In het algemeen zijn er veel verschillende redenen waarom mensen geïnteresseerd raken in fotografie en hoe hun passie voor deze kunstvorm kan ontstaan.

Het belangrijkste is om plezier te hebben in het maken van foto’s en om te blijven experimenteren en groeien als fotograaf. Dit zie je terug in al mijn beelden

Waarom BAKKM kiezen als fotograaf voor jouw beeld?

Als fotograaf was ik altijd al gefascineerd door het vastleggen van momenten. Ik zag de schoonheid in elk detail en had een natuurlijke flair voor het vastleggen van de juiste hoeken en composities. Maar waarom was ik zo goed in fotografie?

Het antwoord ligt in de liefde voor het observeren van de wereld om je heen. Ik heb een oog voor schoonheid en was altijd op zoek naar nieuwe manieren om het vast te leggen. Of het nu een majestueus landschap was of een simpele bloem in een veld, ik zie iets dat anderen niet zien en kan dat vastleggen met je camera.

Bovendien ben ik erg geduldig en volhardend. Ik kan uren doorbrengen op één locatie, wachtend op het perfecte moment om de foto te maken die ik in gedachten heb. Ik kan ook experimenteren met verschillende instellingen op de camera, net zo lang tot ik de perfecte belichting heb gevonden.

Maar het belangrijkste was misschien wel je liefde voor mensen en hun emoties. Ik zie elke persoon als een uniek individu en wilde jullie verhaal vastleggen op beeld. Ik zal altijd de tijd nemen om een persoon te leren kennen voordat ik ze fotografeer, om jullie persoonlijkheid en emoties vast te leggen in je werk.

Het was deze combinatie van observatievermogen, geduld, experimenteerdrift en liefde voor mensen die mij tot een geweldige fotograaf maakt. Ik was altijd in staat om een verhaal te vertellen met  foto’s en om de kijker mee te nemen op een reis door mijn lens. En dat is waarom ik zo goed ben in fotografie.

Fotograaf Marcel Bakker

Mijn missie

De wereld te grijpen en vast te leggen! 

Schoonheid is overal om ons heen is. “Ik ben vastbesloten om te ontdekken wat niet altijd door mijn lens wordt gezien, momenten vast te leggen die de meeste mensen als vanzelfsprekend beschouwen en ze voor altijd te bewaren.” Mijn werk gaat over het verkennen van het onbekende met jou, zodat we samen het volgende avontuur kunnen vastleggen voor altijd.